Concentració reivindicativa a Les Corts Valencianes

La Coordinadora valenciana per la ubicació racional de les energies renovables ha convocat una concentració el 27 de febrer a la plaça de la Mare de deu de València per demanar a totes les forces polítiques valencianes que s’impliquen en la rectificació del Decret 14/2020 que regula la implantació de les energies renovables al territori valencià.

En l’acte van participar delegats de totes les poblacions i comarques afectades i escenificaran un representació paròdica de la situació tan negativa que amenaça la vitalitat i bona salut ambiental del nostre territori.

Pobles que assistiran a la concentració:

Alborache, Alcala de Xivert-Alcossebre, Ayora, Alzira, Beneixama, Benlloch, Buñol, Borriol, Catadau, Carcaixent, Chella, Chiva, Elda-Petrer, Les Coves de Vinromà, Montesa, Morella, Sant Joan de Moró, Siete Aguas, Turís, Utiel-Requena, Vall d’Alba, Vilafames, Villar

Aquest acte forma part de la campanya que la Coordinadora està portant a terme i que complementa una intensa tasca de presentació d’al·legacions als projectes ubicats irracionalment (la immensa majoria). Una tasca també d’informació a la ciutadania, de conscienciació i de protesta, en defensa del territori, per protegir-lo dels impactes indesitjables d’una mala ubicació de les renovables. Impactes que es podrien evitar amb una ubicació racional, en sol urbà i urbanitzable, als municipis on es concentra la major demanda energètica. Per aconseguir açò cal rectificar el decret 14/2020, que ha resultat ser molt defectuós i contradictori i que no protegeix adequadament els valors agraris, paisatgístics i ecològics del nostre territori.

La Coordinadora vol deixar palès que continuaran les accions de carrer, així com les intervencions en xarxes socials i les accions legals per evitar que seguisca la ubicació irracional d’aquestes instal·lacions que van a parar, pràcticament totes, a SNU (sòl no urbanitzable) en comarques d’interior.

No pararem de manifestar-nos i mobilitzar-nos fins que no es modifique el decret i advertim que cada dia que passa hi ha més gent a les nostres comarques que s’incorpora a la defensa d’aquests objectius i ho tindrem molt en compte de cara a les eleccions que s’aveïnen.

La Coordinadora, amb aquest acte, manifesta novament la seua voluntat de diàleg i negociació amb l’administració per millorar una normativa clarament defectuosa, en benefici de tots els valencians.

Les forces polítiques que s’obcequen irracionalment en no moure ni una coma d’un document deficient, incoherent i ple de defectes pagaran aquesta falta de sensibilitat social en les urnes. 

Caldria que ho consideraren molt seriosament.