Ens retrobem!

Ens reunim la fi del setmana de l’1 al 3 de setembre per a conéixer-nos, crear cohesió i complicitat entre els col·lectius i persones que formem la Coordinadora, busquem també compartir eines per a defensar el territori i tindre una assemblea en la qual puguem definir els passos a seguir durant el següent cicle.

Programa


DIVENDRES
17.00h

Benvinguda i repartiment d´habitacions

18.00h

¿Cómo estamos con lo que estamos vivienCom estem amb el que estem vivint?

Es tracta d’un espai de gestió emocional on, des de la confidencialitat, podrem compartir els nostres sentirs respecte a l’activisme en defensa dels nostres pobles i mitjans de vida. Amb això podrem escoltar la diversitat d’experiències i conèixer més les companyes que estan participant, nodrint-nos del saber col·lectiu. La facilitació de Cristóbal ens ajudarà a estar conscients de les veus que ocupen un lloc central i marginal, mitjançant una estructura que permeta expressar-nos i compartir cuidant la comunicació i la diversitat.

Facilitat per Cristóbal Roca

21.00h

Sopar popular


DISSABTE

9.30H

Comunitats energètiques: Possibilitats i dificultats.

Des d’una visió pràctica i amb exemples veurem què és un autoconsum compartit, figura normativa que suporta a les comunitats energètiques. A més, analitzarem els models d’organització de comunitats energètiques i dificultats que presenta el sector els propers anys.

Xicoteta energia

12.00H

Taller. Accions directes i desobediència civil passiva. Mobilització social.

Aquest taller pràctic durà a terme dos parts, una introductòria amb informativa i més explicativa encapçalada per Alerta Solidària i que estarà més centrada en la preparació d’accions, recursos, límits, drets bàsics, precs i preguntes i altra més pràctica junt a les companyes del MOC amb conjuntura del treballat en la introducció, per donar exemples de situacions, les possibles actuacions i diverses respostes en el moment.

El taller tindrà una durada de 2 hores. Es donarà l’opció de material escrit per millorar la preparació del taller. La lectura dels textos seria opcional, sols per aprofundiment.

Carlos – Moviment d’Objecció de Consciència
Maria Josep – Alerta Solidaria

14.00H

Dinar popular

16.00H

Espai Obert: A l’hora del cafè es proposen diversos espais simultanis per continuar debatent, d’una manera més distesa i amb llibertat plena de moviments: per canviar d’espai, prendre un poc d’aire, quedar-se i participar o únicament escoltar.

  • CONVERSACIONS SOBRE DECREIXEMENT amb Juan Bordera:
    Xerrada interactiva/participativa amb l’activista i periodista Juan Bordera sobre el decreixement: el seu origen, les seues característiques i la necessitat de caminar cap a ell d’una forma conscient i planificada com a millor forma d’afrontar el colapse ecosocial.
  • LES ZAD COM EXPERIÈNCIA CONVIVENCIAL DE LLUITA PER EL TERRITORI DES DE EL TERRITORI per José Guerrero:
    Xerrada expositiva de carácter participatiu i dinàmic on es donarà a conèixer la experiencia de les ZAD (Zones a Defendre) com exemples vius de lluites contra macroprojectes que construeixes des de l’ocupació del territorio en disputa, espais de convivencia i autogestió que arriben a trascendrr l’objectiu inicial.
17.00H

Possibilitats i capacitats per a la batalla jurídica

I. Inici de la transició energètica

II. Condicionants i limitacions per oposar resistència des dun punt de vista jurídic.

III. Modificacions de la llei afavorint la transició energètica i disminuint la capacitat de resistència d’organitzacions locals.
IV. Sender jurídic bàsic.

Santiago Gasset

18.30H

Com afrontar les al·legacions

Les al·legacions constitueixen la primera resposta a la publicació dun projecte, en aquest cas, un polígon industrial fotovoltaic o eòlic, en algun dels diaris oficials.

El termini de presentació sol ser de 30 dies hàbils i els aspectes que cal tenir en compte són: l’afecció al sòl fèrtil, ja siga agrícola o forestal; a espais protegits, particularment pertanyents a la Red Natura 2000, o que tinguen una consideració especial pel seu valor històric, arqueològic o qualsevol altra circumstància diferenciadora, així com possibles danys a espècies protegides vegetals i animals.
A més, cal estudiar quin ha sigut el procés de participació pública seguit per l’empresa, que habitualment no s’ajusta a la normativa vigent.
En cas que puga haver vulneració flagrant de la llei, també hi ha la possibilitat de presentar una denúncia.

Rosa Más

19.15h
Catàleg d´arbres monumentals

Pot la Llei d’arbres monumentals defensar el territori?

Vicente Serena. Plataforma para el Estudio y Conservación de la Sierra de Chiva.

21.00H

Cena popular Sopar popular i temps per a descansar.


DIUMENGE

9.00h

Excursió senderista per la zona

12.00H

Assemblea: acords i desacords

Facilitació: Cristóbal Roca

14.00H

Dinar

Programa en PDF